Mahedad viinamarjaveinid

M a h e d a d v i i n a m a r j a v e i n i d

Meie viinamarjaveinid on valmistatud mahedalt kasvatatud Võrumaa viinamarjadest. Laagerdame punaseid veine Prantsuse tammevaatides ning kasutame tootmisel kaasaegset veinitehnoloogiat ja kvaliteetseid roostevabu nõusid. Põhjamaise veinikeha saamiseks toimub kääritamine madalatel temperatuuridel ning Eesti loomulik jahedus ja veiniköögi puhtus lubab meil veinide säilitamisel hoida mahesertifikaadile vastavat või veel madalamat sulfiidide taset. Tagasiside saamiseks kasutame Baltimaade parimate sommeljeede teenuseid.

Sulbi Zilga | 75CL. Alc. 11% VOL

18,00 

Sulbi Zilga | 75CL. Alc. 11% VOL.

Sulbi Zilga on meie piirkonna ühest tuntumast viinamarjasordist valmistatud kuiv mahe monovein, mille tootmisel kasutatakse kergete helepunaste Blauburgunder’i veinide tehnoloogiat. 

Tulemuseks on sügava läbipaistvusega jook, mis on granaatõuna seemnete värvune ning mille lõhnas on tunda grenadiini, värskelt pressitud mustsõstramahla ja pisut pihlaka mõrkjust. Siidisele maitsele lisandub sõstralisus, mis lõpeb magushapu marmelaadise vihjega. 

Vitis Larbusсa viinamarjasorte ja nendest valmistatud veine on Ida-Euroopa lõunarahvad harjunud nimetama Isabellaks. Täpselt selline ta ongi! Sobib ideaalselt nii vegantoitude (köögiviljahautis pestoga, grillitud paprikaga pastaroog) kui ahjupeedi-kitsejuustusalati või ürdise lambalihahautise kõrvale. Sisaldab sulfiteid.

Kategooria:

Veinimäe Valge | 50CL Alc. 10% VOL

18,00 

Veinimäe Valge | 50CL Alc. 10% VOL.

Koostöös Alatskivi Mõisamaitsed OÜ-ga https://alatskivimaitsed.ee/  meie valgete viinamarjasortide segust Solaris, Lorelei, Phoenix ja Petite Amie valmistatud valge viinamarjavein.

Igor Söödi tagasiside

Välimus: värvus ülikahvatu õlgkollane, selge, kirgas. Sade puudub, üliõrn kihin tundub veinis peente mullide näol sees olevat.

Lõhn: parfüümselt puuviljane, pisut ürdiste ja rohuste nootidega. Roheline tikker, ebaküdooniakompott, rabarber, toores roheline õun, alõtša, mustsõstraleht, värskelt niidetud rohi,  pisut estragoni ja põnevat koirohu nooti.

Maitse: kuiv, elav, happeline. Tikrikompott, mõrkjas paradiisiõun, õunaseemne nüanss, tsitruste elav hape, rabarberi noodid. Lõppmaitse üsna hea happega ja tuntava soolaka mineraalinüansiga. Tunda ka pisut vürtsikaid noote. Keha suhteliselt õhuke. Kerge kihin tõepoolest veinis sees.

Toidusoovitus: suurepärane aperitiiv oma vaärske happe ja mõrkjate nüansside tõttu, road valgest kalast koorestes kastmetes, värsked salatid, koorene pasta, värsked juustud. Kõikide toitude juures võib julgelt kasutada erinevaid ürte.

Serveerimine: valge veini pokaal, temperatuur 8-10 kraadi.

Kokkuvõte: hea kvaiteediga valge kuiv viinamarjavein.

Kategooria: